Administrația Parcului Național Retezat a remarcat cu bucurie că Serviciul de Telecomunicații Speciale România a îmbunătățit comunicarea în zona montană a județului, prin intermediul infrastructurii UHF, care constă în 5 antene repetor amplasate în anumite puncte cheie din zona submontană. Noua infrastructură permite o mai bună comunicare pe teritoriul Parcului Național Retezat, atât între membrii echipei Administrației Parcului Național Retezat, cât și cu personalul celorlalte structuri partenere care își desfășoară activitatea în zona montană din Retezat, în special cu personalul Serviciului Public Salvamont Hunedoara și al Jandarmeriei Montane.
Comunicarea la distanță este una din chestiunile deficitare în zona montană din Parcul Național Retezat, iar cea mai eficientă soluție pentru îmbunătățirea acesteia, având în vedere că în zona menționată nu se pot extinde rețelele operatorilor publici, este folosirea infrastructurii STS. Prin dezvoltarea acesteia și punerea ei la dispoziția structurilor cu atribuții și competențe pe teritoriul Parcului Național Retezat, comunicarea s-a îmbunătățit simțitor, în special în zona Râului Mare, a Lăpușnicului Mare și a lacurilor Bucura și Zănoaga, aflate la peste 2000 de m altitudine.
Echipa Administrației Parcului Național Retezat mulțumește în mod oficial și public Serviciului de Telecomunicații Speciale pentru sprijinul acordat și logistica pusă la dispoziție pe baza unui parteneriat benefic tuturor celor care parcurg zona montană a Parcului Național Retezat.