Acasă / Puncte de acces în parc

Puncte de acces în parc

Puncte de acces în parc

Aeroporturi: Zboruri cu plecare și sosire din aeroporturile din București, Timișoara, Sibiu, Cluj-Napoca și Târgu Mureș. De la aeroport se pot folosi diverse mijloace de transport precum mașina închiriată sau transportul în comun, autocar/microbuz sau tren.

Microbuze/Autobuze: Există două rute, una în partea sudică care leagă municipiul Petroșani de Buta/Cheile Buții și a doua în partea de nord care leagă Ohaba de Sub
Piatră de Cârnic.

Tren: Accesul pe calea ferată este posibil din Subcetate (gară, trenuri accelerate), Ohaba de Sub Piatră (haltă, trenuri personale) şi Petroşani (gară, trenuri rapide sau  accelerate).

Auto: Prin felul în care este aşezat, masivul este accesibil din două direcţii: Hațeg și Petroșani.

În Hațeg se poate ajunge dinspre Deva, pe DN66 (Deva-Simeria-Haţeg) sau dinspre Caransebeş, pe DN68 (Caransebeş-Haţeg). Din Hațeg avem patru căi de acces în Parcul Național Retezat:
1. Haţeg - Ohaba de Sub Piatră - Sălaşu de Jos - Sălaşu de Sus - Mălăieşti - Nucşoara - Cârnic - Pietrele, pe E79 până la Ohaba de sub Piatră, drum judeţean până la Cârnic. Drum asfaltat până la Nucşoara, apoi drum de pământ până la Cârnic. De la Cârnic la Pietrele este drum forestier. Accesul auto pentru turişti mai sus de Cârnic este interzis.
2. Haţeg - Râu de Mori - Suseni (Cetatea de Colţ, Mănăstirea Colţ) - Râuşor, drum judeţean până la Râuşor. Drumul este asfaltat până la Râușor. Este accesibil auto tot timpul anului, cu excepţia zilelor cu ninsoare puternică.
3. Haţeg - Toteşti - Ostrov - Ostrovu Mic - Râu de Mori - Brazi - Gura Zlata - Gura Apelor - Rotunda - Poiana Pelegii, pe DN68 până la prima intersecţie după Toteşti, pe DJ686A până la Gura Apelor, apoi pe un drum forestier. Starea drumului este bună până la Brazi, de unde drumul este din plăci de beton, cu denivelări. De la Gura Apei până în Poiana Pelegii drumul forestier este accesibil.
4. Haţeg - Pui - Râu Bărbat - Hobiţa - pe Râu Bărbat - Stâna de Râu, pe E79 până la Pui, pe drum judeţean DJ667 până la Hobiţa, apoi pe drumul forestier care urmăreşte Râul Bărbat până la Stâna de Râu. Drum asfaltat până la Râu Bărbat, drum forestier până la Stâna de Râu. În Petroșani se ajunge dinspre Deva, pe DN66 (Deva-Simeria-Haţeg-Pui-Petroşani), sau dinspre Tg. Jiu, tot pe DN66 (Tg. Jiu - Filiaşi - Petroşani).

Din Petroşani există două căi de acces în masiv.
1. Petroşani - Lupeni - Uricani - Câmpu lui Neag - Cheile Buţii, pe DN66A până la Câmpu lui Neag (drum asfaltat), apoi pe drumul forestier (drum de pământ în stare bună).
2. Petroşani - Lupeni - Uricani - Câmpu lui Neag - Câmpuşel, pe DN66A (drum asfaltat până la Câmpu lui Neag).