Acasă / Tradiții și evenimente / Organizare de consultări publice finale pentru dezbaterea măsurilor din prima versiune a planului de management

Organizare de consultări publice finale pentru dezbaterea măsurilor din prima versiune a planului de management

Organizare de consultări publice finale pentru dezbaterea măsurilor din prima versiune a planului de management

R.N.P. ROMSILVA - Administraţia Parcului Naţional Retezat R.A., în cadrul proiectului în implementare Cod SMIS 116950: „Întărirea capacității pentru managementul adaptativ al capitalului natural din Parcul Național Retezat (incluzând Rezervațiile 2.494 Gemenele, 2.496 Peștera Zeicului) împreună cu siturile Natura 2000 suprapuse parțial - ROSCI0217 Retezat și ROSPA0084 Munții Retezat”, vă invită să participați la consultările publice din cadrul proiectului, realizate cu scopul prezentării și dezbaterii cu factorii interesați a primei versiuni a planului de management și a măsurilor propuse. În cadrul acestei întâlniri vor fi consultate grupurile țintă și factorii interesați direct în managementul ariilor protejate pentru definitivarea setului de măsuri de conservare aferente planului de management.  

Planul de  management și Anexele aferente pot fi găsite pe: https://retezat.ro/planul-de-management 

Astfel, dorim să vă invităm la consultările publice finale pentru dezbaterea măsurilor din prima versiune a planului de management realizate:

25.03.2021: comuna Sălașu de Sus, jud. Hunedoara - Căminul Cultural Paroși, ora 09:00

25.03.2021: comuna Râu de Mori, jud. Hunedoara - Primăria Râu de Mori, ora 13:00

26.03.2021: oraș Uricani,  jud. Hunedoara - Primăria Uricani, ora 13:00

29.03.2021: comuna Zăvoi, jud. Caraș Severin - Cămin Cultural Zăvoi, ora 12:00

INTRAREA ÎN CADRUL EVENIMENTELOR ESTE LIBERĂ! Pentru buna desfășurare a evenimentelor, vă rugăm să completați formularul: https://bit.ly/2NtEE0R ! VĂ MULȚUMIM!

ATENȚIE!!! Administrația Parcului Național Retezat și primăriile partenere își rezervă dreptul de a reprograma întâlnirile în cazul în care rata incidenței de infectare cu COVID-19 va crește în localitățiile unde consultările publice finale se vor desfășura!

În cazul în care nu puteți ajunge fizic la consultările publice, puteți reveni cu opinii, sugestii și recomandări pe adresa de email comunicare.retezat@gmail.com până la data de 01.04.2021.

ATENȚIE!!! În conformitate cu HG 1076/2004 privind stabilirea procedurii de realizare a evaluării de mediu pentru planuri şi programe, prima versiune a Planului de management a fost înaintată către APM Hunedoara. Procesul de evaluare de mediu se va finaliza odată cu primirea avizului de mediu.  În acest moment, Planul de management se afla doar în prima etapă. Urmatoarele etape din cadrul acestei proceduri de realizare a evaluării de mediu, vor consta în: grupuri de lucru și dezbateri publice. Procedura de evaluare de mediu este separată de întâlnirile amintite mai sus.

 Proiectul are ca obiectiv general asigurarea stării de conservare favorabilă a speciilor și habitatelor din Parcul Național Retezat (incluzând rezervațiile 2.494 Gemenele, 2.496 Peștera Zeicului), împreună cu siturile Natura 2000 suprapuse parțial - ROSCI0217 Retezat și ROSPA0084 Munții Retezat. Revizuirea planului de management și informarea/conștientizarea factorilor interesați cu privire la beneficiile conservării ariilor naturale protejate va fi realizată în cadrul unui proces consultativ deschis, transparent și participativ.  

Dacă aveți nevoie de informații suplimentare nu ezitați să ne contactați la numărul de telefon 0742120469 sau la adresa de e-mail uip.retezat@gmail.com. Vă mulțumim!

Galerie foto

  • POIM cod SMIS 116950
  • POIM cod SMIS 116950
  • POIM cod SMIS 116950