Acasă / Noutăți / 24 Mai Ziua Europeană a Parcurilor 2021 – Noua Generație

24 Mai Ziua Europeană a Parcurilor 2021 – Noua Generație

24 Mai Ziua Europeană a Parcurilor 2021 – Noua Generație
Ziua Europeană a parcurilor este o zi specială, în care sărbătorim ariile naturale protejate. În anul 2021 ne-am propus să arătăm lumii cum ariile naturale protejate evoluează în mod continuu, se adaptează și merg înainte!
 
În acest an, Administrația Parcului Național Retezat împreună cu Administraţia Parcului Natural Grădiştea Muncelului-Cioclovina serbează Ziua Europeană a Parcurilor – Noua Generație prin desfășurarea de activități de informare – conștientizare în perioada 23 - 24 Mai. Creșterea fără precedent a numărului de vizitatori ca urmare a relaxării restricțiilor la nivel național împotriva COVID-19 din vara anului 2020 și impactul antropic negativ asupra biodiveristății din ariile naturale protejate pe care le administrăm au demonstrat încă o dată cât este de important să avem un public informat corect.
 
Lucrând împreună ne-am propus să depunem eforturi în informarea publicului astfel ca Noua Generație de turiști responsabili care doresc să viziteze Parcul Național Retezat și Parcul Natural Grădiştea Muncelului-Cioclovina să înteleagă care este rolul unei arii naturale protejate, să înțeleagă care este rolul și misiunea administratorului de arie naturală protejată și mai ales să înțeleagă de ce este important să respecte legislația și regulamentul parcului.
 
Astfel, Administrația Parcului Național Retezat împreună cu Administraţia Parcului Natural Grădiştea Muncelului-Cioclovina a derulat prima activitate de conștientizare în data de 23 Mai 2021, în intervalul orar 10:00 – 14:00, la Centrul de Vizitare Nucșoara al Administrației Parcului Național Retezat (sat Nucșoara, nr. 284, comuna Sălașu de Sus, județul Hunedoara), unde vizitatorii au beneficiat de materiale de informare și promovare care vor spori cunoașterea importanței conservării ecosistemelor, habitatelor și speciilor, cât și a altor valori ale zonei. De asemenea, începând cu ora 12:00, colegii noștri au pregătit o prezentare a ariilor naturale protejate pe care le administrăm. 
 
În data de 24 Mai 2021, Administraţia Parcului Natural Grădiştea Muncelului-Cioclovina împreună cu Administrația Parcului Național Retezat au continuat activitățiile de informare din cadrul Zilei Europene a Parcurilor, de această dată în cadrul Școlii Gimnazială Pui, unde ne-am întâlnit cu elevii claselor I, III și a VI-a, care au aflat mai multe despre importanța conservării ecosistemelor, habitatelor și speciilor din ariile naturale protejate.
 
Ne dorim ca pe viitor să creem o Nouă Generație, care printr-o colaborare deschisă și transparentă să contribuie la protecția și conservarea durabilă a ecosistemelor, habitatelor și speciilor din ariile naturale protejate!