Life Natura 2000 RNP Romsilva
Drumul Gura Apei - Poiana Pelegii PDF Print E-mail

Atentie! 
Apr. 2019
Drumul spre Gura Bucurei (Poiana Pelegii) este INCHIS. Nu se stie daca repararea lui se va face in acest an. Când vom avea noutăți, va vom anunta pe acest site, la Ultima Ora si pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/Parcul-Na%C8%9Bional-Retezat-National-Park-168705939972143

Pentru detalii privind repararea drumului, va recomandam sa contactați administratorii drumului:www.cjhunedoara.ro/index.php/contact și www.deva.rosilva.ro/rnp/contact__p_190.htm
IMPORTANT! 
Urmariti urmatoarele intervale din filmul de pe youtube, ca sa vedeti de ce este inchis drumul: min. 7:06-8:56; 11:15-14:30 si mai ales 14:58-16:30 
https://www.youtube.com/watch?v=myfAl3fHsi0&t=88s

_______________________________________
11 aug. 2017
Starea drumului se poate observa aici https://www.youtube.com/watch?v=SJxmkhlHkcg

1 iunie 2017 Drumul a fost degajat pana la Poiana Pelegii. Atentie! Sunt gropi pe drumul judetean de la bariera Gura Apei pana la podul de la Subrotunda. Drumul forestier de la Subrotunda la Poiana Pelegii este acceptabil.

Update 14 mai 2017Vijeliile și vârtejurile de vânt au scos din rădăcini sau au rupt sute de arbori de pe valea Lăpușnicu Mare, in zona de protectie integrala a PN Retezat. Arborii doborâți blochează drumul Gura Apei - Poiana Pelegii pe mai multe porțiuni. Cea mai gravă situație este în zona Lunca Berhina - Stănuleți, de unde nu se mai poate înainta. Pentru ca turistii sa nu fie nevoiti sa mearga pe jos 19 km, dupa obtinerea tuturor aprobarilor, va începe acțiunea de degajare a drumului. Arborii doborati vor ramane acolo, ca lemn mort, urmând a fi tăiate doar bucatile de trunchiuri căzute peste carosabil. Daca veti vedea utilaje in zona, sa stiti ca sunt folosite la degajarea drumului, nu la exploatarea pădurii. Vom anunta la ”Ultima ora” http://retezat.ro/index.php/noutati/evenimente/201-ultima-ora.html si pe Facebook cand se va redeschide drumul.
Detalii si imagini aici https://www.facebook.com/pg/Parcul-Na%C8%9Bional-Retezat-National-Park-168705939972143/photos/?tab=album&album_id=775695709273160

Update 26 apr. 2017: acum, la fel ca in fiecare primavara, drumul este blocat de zăpadă și arbori căzuți peste carosabil. Vom anunta la ”Ultima ora” http://retezat.ro/index.php/noutati/evenimente/201-ultima-ora.html cand se va redeschide drumul.

2015_Reparațiile drumului forestier Subrotunda - Poiana Pelegii s-au încheiat. Se poate merge cu grijă și cu alte mașini, nu numai cu cele de teren.

Atenție!
Drumul de la barajul Gura Apei până la podul de peste Lăpușnic (Subrotunda) nu este reparat. Sunt gropi pe unele porțiuni, așa că trebuie mers cu mare grijă.

Drumul de la Gura Apei, la Poiana Pelegii este alcătuit din două tronsoane:
1. tronsonul baraj Gura Apei - Subrotunda ține de consiliul județean și este dificil de străbătut pe unele porțiuni;
2. tronsonul Subrotunda - Poiana Pelegii ține de Direcția Silvică Hunedoara. Atenție! Acum s-a reparat doar tronsonul 2.
Precizăm că pe tronsonul 2 NU se transportă bușteni. Este folosit doar în scop turistic.

De reținut!
Dacă Direcția Silvică nu ar efectua lucrări de întreținere în fiecare an, începând de primăvara, accesul spre Poiana Pelegii ar fi posibil doar pe jos, cale de 19 km.

După topirea zăpezii, se face evaluarea stării drumului și începe întreținerea acestuia. Dăm câteva exemple: grămezile de materiale depuse pe drum de către pâraie și torenți sunt împrăștiate și nivelate, arborii doborâți de furtuni de-a curmezișul drumului sunt tăiați și îndepărtați, șamd.

Lucrările din primăvara 2015 sunt completate de reparațiile făcute în luna august.

Precizăm faptul că Administrația Parcului Național Retezat nu are în proprietate niciun fel de drumuri.

 

SUS