Drumul Subrotunda- Poiana Pelegii PDF Print E-mail

Update 26 apr. 2017: acum, la fel ca in fiecare primavara, drumul este blocat de zăpadă și arbori căzuți peste carosabil. Vom anunta la ”Ultima ora” http://retezat.ro/index.php/noutati/evenimente/201-ultima-ora.html cand se va redeschide drumul.

2015_Reparațiile drumului forestier Subrotunda - Poiana Pelegii s-au încheiat. Se poate merge cu grijă și cu alte mașini, nu numai cu cele de teren.

Atenție!
Drumul de la barajul Gura Apei până la podul de peste Lăpușnic (Subrotunda) nu este reparat. Sunt gropi pe unele porțiuni, așa că trebuie mers cu mare grijă.

Drumul de la Gura Apei, la Poiana Pelegii este alcătuit din două tronsoane:
1. tronsonul baraj Gura Apei - Subrotunda ține de consiliul județean și este dificil de străbătut pe unele porțiuni;
2. tronsonul Subrotunda - Poiana Pelegii ține de Direcția Silvică Hunedoara. Atenție! Acum s-a reparat doar tronsonul 2.
Precizăm că pe tronsonul 2 NU se transportă bușteni. Este folosit doar în scop turistic.

De reținut!
Dacă Direcția Silvică nu ar efectua lucrări de întreținere în fiecare an, începând de primăvara, accesul spre Poiana Pelegii ar fi posibil doar pe jos, cale de 19 km.

După topirea zăpezii, se face evaluarea stării drumului și începe întreținerea acestuia. Dăm câteva exemple: grămezile de materiale depuse pe drum de către pâraie și torenți sunt împrăștiate și nivelate, arborii doborâți de furtuni de-a curmezișul drumului sunt tăiați și îndepărtați, șamd.

Lucrările din primăvara 2015 sunt completate de reparațiile făcute în luna august.

Precizăm faptul că Administrația Parcului Național Retezat nu are în proprietate niciun fel de drumuri.

 

SUS