Copiii din Sălaș, părinți adoptivi pentru râul Sălaș PDF Print E-mail

Asociația Rangerilor din România împreună cu Administrația Parcului Național Retezat și elevii de la Școala Primară Sălașu de Sus fac acțiuni de conștientizare și igienizare de dragul râului Sălaș care trece prin centrul satului .

În fiecare an,  în ziua de 22 martie sărbătorim  împreună Ziua Mondială a Apei.

De data aceasta, copiii au aflat cum poate fi un râu fericit, dar și cum ajunge să fie poluat și nefericit din cauza neglijenței și nepăsării oamenilor. Desenele copiilor pe tema antagonismului apă curată-apă poluată, arată că cei mici înțeleg că ambalajele aruncate în râu, în satul lor, pot răni sau omorî animalele marine.

Prin joc au aflat în cât timp se degradează materialele naturale comparativ cu plasticul și diverse materiale fabricate din polietilenă sau metal. Cei 43 de copii au semnat noi certificate de adopție a râului și s-au oferit cu mult entuziasm să facă o ”curățenie de primăvară” pe malurile râului.

”Aș vrea să ne adunăm și noi, mămicile, să-i ajutăm pe copiii noștri la igienizarea albiei.” spune Laura, mămica unei fetițe istețe, care e preocupată de soarta delfinilor și a altor animale care trăiesc în apele Terrei.

Programul ”Adoptă un râu”  face parte din proiectul ”Conviețuire durabilă om-natură în Retezat N și comunitățile limitrofe”, proiect finanțat prin granturile SEE 2009 - 2014, în cadrul Fondului ONG, în România.

Pentru mai multe detalii privind granturile SEE, accesați www.eeagrants.org.

Pentru detalii privind Fondul ONG în România, accesați www.fondong.fdsc.ro

 

 

SUS