Ape curate, natură curată în Retezat + concurs PDF Print E-mail

Pentru ca apele limpezi care izvorăsc din Retezat să rămână curate, cerem ajutorul locuitorilor, școlilor, autorităților locale, proprietarilor de cabane și pensiuni și, nu în ultimul rând, turiștilor.

Sloganul acțiunilor din programul ”Aqua clara” este Apa este viață. S-o păstrăm curată. Dacă fiecare acționează în mod civilizat, gunoaiele nu vor mai ajunge în ape, ci în containerele de gunoi, iar apoi la groapa de gunoi.

S-a realizat un poster de conștientizare care a fost expus în zonele cele mai frecventate.
Vă rugăm să redistribuiți imaginea de pe www.facebook.com/409161959253579/photos/a.409161995920242.1073741826.409161959253579/536821649820942/?type=3&theater

Fiindcă e greu să-i surprinzi asupra faptului pe cei care aruncă mizerie în natură, cerem ajutorul oamenilor civilizați.

Lansăm

CONCURSUL ”Ajută apele Retezatului!”

Dacă vezi pe cineva, în Retezat sau pe lângă acesta, că poluează apa sau solul aruncând ambalaje, resturi de construcție/demolări, resturi casnice și menajere și altele, fă-i câteva fotografii sau filmează persoana și trimite-le pe CLOAKING și pe CLOAKING . Cei care vor trimite cele mai relevante fotografii vor primi cadou câte un album superb cu imagini din Retezat.

Cerințe: fotografii clare, în care să se vadă bine cine/ce  face.  Dacă poluarea se produce folosind o mașină, vă rugăm să fotografiați și mașina în așa fel încât să se vadă bine numărul e înmatriculare. Mesajul care însoțește fotografiile va avea scris la subiect ”Concursul Ajuta apele”  și va cuprinde următoarele:

- data și locul exact unde au fost făcute fotografiile;
-descrierea împrejurării;

-numele și datele de contact ale autorului (acestea nu vor fi date publicității)

Vă mulțumim pentru că ajutați Retezatul.

Activitățile Aqua clara fac parte din proiectul ”Conviețuire durabilă om-natură în Retezat N și comunitățile limitrofe”, proiect finanțat prin granturile SEE 2009 - 2014, în cadrul Fondului ONG, în România.

Pentru mai multe detalii privind granturile SEE, accesați www.eeagrants.org.

Pentru detalii privind Fondul ONG în România, accesați www.fondong.fdsc.ro

 

SUS