Școală? Da, dar... altfel PDF Print E-mail

Iar ne-am întâlnit cu preferații noștri, copiii.

Asociația Rangerilor din România împreună cu Administrația Parcului Național Retezat a organizat tot felul de activități în săptămâna Școala altfel. Ne-am bucurat de ele împreună cu peste 350 de elevi și 29 de cadre didactice.

În săptămâna 6-10 apr. 2015,  am avut ”Întâlniri înripate” cu păsările de apă și copiii de la Râu de Mori, am fost la niște pui de om în Hațeg și Sălașu de Sus, ne-am întâlnit cu elevii de gimnaziu de la școlile Pui și Băiești, i-am  vizitat și pe liceenii de la Liceul din Hațeg și i-am primit la noi, la centrele de vizitare Nucșoara și Ostrovel pe cei care au ales să ne treacă pragul.

A fost o săptămână interesantă și instructivă, în care ne-am făcut prieteni noi sau am reînnodat prietenii mai vechi.

”Suntem bucuroși că am reușit să-i facem pe copii să înțeleagă - pe nesimțite și mai mult prin jocuri și activități interactive - de ce e important să avem grijă de natură, de plante și animale, de ce trebuie să ne comportăm civilizat și să respectăm natura” declară prof. Antonela Chiper.

Proiectul ”Conviețuire durabilă om-natură în Retezat N și comunitățile limitrofe”, este finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG, în România.

Pentru mai multe detalii privind granturile SEE, accesați www.eeagrants.org.

Pentru detalii privind Fondul ONG în România, accesați www.fondong.fdsc.ro

 

SUS