Promovare eco-turistica a Tarii Hategului PDF Print E-mail

Zona Ţara Haţegului-Retezat, promovată ca destinaţie eco-turistică

Sigla Fundatia Parteneriat Mc Ciuc              Sigla MOL

Haţeg, 16. 04. 2013

Asociaţia de Turism Retezat, în calitate de beneficiar al Contractului de finanţare nerambursabilă nr. SVA-9-2013, în cadrul Programului “Spaţii Verzi – Componenta Arii Protejate”, în parteneriat cu RNP Romsilva - Administraţia Parcului Naţional Retezat R.A., Primăria oraşului Haţeg şi Colegiul Naţional “I.C. Brătianu” Haţeg

anunţă începerea implementării proiectului “Promovarea zonei Ţara Haţegului - Retezat ca destinaţie eco-turistică”, finanţat de Fundaţia pentru Parteneriat şi MOL România

Activităţile desfăşurate pe perioada 15 aprilie - 15 septembrie 2013 au ca obiectiv principal promovarea primei zone propuse ca destinaţie eco-turistică din România, mai ales prin creşterea gradului de informare asupra valorilor naturale, istorice, culturale şi tradiţionale, la nivelul a 500 de tineri, viitori ambasadori ai Ţării Haţegului, toţi elevi ai Colegiului Naţional “I.C. Brătianu”. Cel puţin 100 dintre copiii cei mai activi în cadrul prezentărilor teoretice vor participa la o excursie de o zi, pe un traseu tematic din Parcul Naţional Retezat, în perioada iunie-august 2013.

Pe lângă acţiunile de conştientizare, proiectul “Promovarea zonei Ţara Haţegului –Retezat ca destinaţie eco-turistică” are ca scop şi creşterea gradului de informare a locuitorilor şi vizitatorilor oraşului Haţeg, prin crearea şi montarea de panouri informativ-educative în parcul din centrul oraşului.

Valoarea totală a proiectului este de 22456,92 lei, din care subvenţia primită înseamnă 17891,92 lei.

Contact:
Alexandru Bulacu - Coordonator proiect, Asociaţia de Turism Retezat